Президент відкрив у Мангуші реконструйований дитсадок, який не працював з 1990-х

Президент відкрив у Мангуші реконструйований дитсадок, який не працював з 1990-х

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області взяв участь у відкритті реконструйованого дитячого садка «Аліса» у селищі Мангуш.

Про це інформує прес-служба Глави держави.

Глава держави підкреслив, що повністю модернізований дитсадок є символом миру, а також підтверджує ефективність співпраці громади та держави. Місцева влада, на чолі з головою Військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським, разом з депутатами ініціювали та спільно запровадили програму для відновлення інфраструктури Донбасу з обсягом фінансування 3 млрд грн. Завдяки її реалізації стало можливим відновлення дитячого садочку, констатував Глава держави.

«Що зараз чекають мешканці Донбасу? Перше – це мир. Головне, щоб не стріляли. Друге – ефективна влада. І третє – робочі місця», - зазначив Порошенко.

Відновлення роботи цього дошкільного навчального закладу громада чекала понад 20 років.

Глава держави зазначив, що дитсадок відбудовано за останніми технологіями енергозбереження – тепла підлога, енергозберігаючі стіни та вікна. Створено всі умови для дітей: затишні групи, облаштовано музичний та спортивний зали тощо. «Велика кількість речей, які ніби проголошують меседж: «в Україні жити добре», - додав Порошенко.

З 90-х років дитячий садок «Аліса» не функціонував. Реконструкція установи розпочалася у 2012 році. Однак, через російську агресію на Донбасі, у 2014-2015 роках роботи на об’єкті не проводилися та були поновлені лише наприкінці минулого року. Кошторисна вартість об’єкту становить 41 млн грн, що включає, зокрема, й будівництво спортивного майданчика, відбудову індивідуальної блочної мінікотельні, що забезпечить мінімізацію теплових втрат. Реконструкція дитячого садка здійснювалася за рахунок коштів державного та обласного бюджетів. Дошкільний заклад розрахований на 220 місць.

Також Порошенко зазначив, що за інформацією Павла Жебрівського, запланована реалізація й інших проектів - вже завершені тендерні процедури і восени планується будівництво та відновлення 4-х мостів. «Цього потребує громада і це є символом миру», - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-