У прифронтовій Авдіївці запрацюють 5 з 7 шкіл, де навчатимуться 1300 учнів

У прифронтовій Авдіївці запрацюють 5 з 7 шкіл, де навчатимуться 1300 учнів

Укрінформ
З 1 вересня у прифронтовій Авдіївці Донецької області запрацюють 5 шкіл, де буде навчатися 1301 учень, серед яких  - 168 першокласників.

Як повідомляє сайт обласної поліції, безпека дітей під час нового навчального року була обговорена керівником Покровського відділу поліції Юрієм Гречишкіним з директорами та викладачами навчальних закладів міста. 

"Раніше в Авдіївці працювало 7 шкіл. Але через постійні обстріли багато сімей виїхало з міста. В новому навчальному році буде працювати 5 шкіл, в яких будуть навчатись загалом 1301 учень. Вперше за парти в цьому році сядуть 168 першокласників", - повідомила під час зустрічі начальник відділу освіти Авдіївської міської ради Людмила Трегуб.

За її словами, урочисті лінійки з нагоди свята 1-го  вересня заплановані в усіх школах. В деяких початок планується о 8 годині ранку, а в деяких о 9-й.

Напередодні 1 вересня усі школи будуть ретельно обстежені поліцейськими спільно з працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій на наявність вибухонебезпечних предметів.

На першому дзвонику у кожній школі чергуватимуть посилені, екіпіровані групи поліції, а керівники місцевої поліції проведуть "Урок миру", де розкажуть про основні загрози для малечі у зоні АТО та як від них захиститися. Також кожний школяр отримає спеціально розроблені поліцейськими пам’ятки, які підкажуть дітям, як діяти в екстремальній ситуації, та особистий номер телефону співробітника ювенальної превенції.

Крім того, підполковник Гречишкін зазначив, що з початком навчального року наряди поліції будуть наближені до всіх шкіл, як у денний, так і у вечірній час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-