У Мирнограді на Донеччині побили патріотичний рекорд, встановлений киянами

У Мирнограді на Донеччині побили патріотичний рекорд, встановлений киянами

Укрінформ
У Донецькій області, в місті Мирнограді (колишній Димитров) побили попередній патріотичний рекорд, встановлений киянами.

Про це повідомили в департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

«23 серпня в Мирнограді було встановлено національний рекорд: найбільша кількість людей у жовто-блакитних футболках утворила живу карту України. Флешмоб відбувся на стадіоні «Шахтар», у ньому взяли участь 1475 учнів загальноосвітніх шкіл міста. Таким чином був побитий аналогічний київський рекорд п'ятирічної давності», - сказано в повідомленні.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський підкреслив, що цей успіх є дуже символічним для Донеччини.

«Мені спало на думку, що українство в Донецькій області було приспане, його ніхто не будив. Сьогодні я ще раз переконався, що Донбас – це Україна не як гасло, а сутність. Це - ментальність», - підкреслив він.

Окрім цього святкового заходу, приуроченого до Дня Державного Прапору України, Павло Жебрівський взяв участь в урочистому відкритті пам’ятника Тарасу Шевченко.

Як повідомив міський голова Мирнограду Олександр Брикалов, на бюст Кобзаря було витрачено близько 300 тис. гривень з міського бюджету.

Також сьогодні у місті відкрили амбулаторію комунального закладу «Мирноградський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Медичний заклад відкрито на першому поверсі колишнього гуртожитку. Ремонт там тривав два роки. В амбулаторії було проведено ремонт основних приміщень, зокрема створено 4 кабінети прийому лікарів сімейної практики, маніпуляційний та кабінет щеплень, центральне сестринське відділення та регістратуру. Також придбано два апарати для зняття електрокардіограми, глюкометр, 7 комп’ютерів та 2 автомобілі Нива. Загалом на потреби амбулаторії було витрачено 2,3 млн гривень з міського бюджету Мирнограду.

Як зазначив міський голова, це найбільша амбулаторія міста, яка обслуговуватиме майже 22 тисячі його мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-