Як бойовики обстріляли мешканців Мар’їнки на День Незалежності

Як бойовики обстріляли мешканців Мар’їнки на День Незалежності

Фото
Укрінформ
Прес-офіцер української сторони СЦКК Вадим Бакай розповів про обстріли житлових кварталів населеного пункту Мар’їнка Донецької області з боку бойовиків, які відбулись 24 серпня.

За його словами, обстріли тривали з 9 години вечора і до опівночі. При обстрілах терористи застосовували озброєння танка, міномети калібром 82 мм, станкові протитанкові гранатомети СПГ-9, ручні протитанкові гранатомети РПГ-7В та великокаліберні кулемети, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Вогонь вони вели з напрямків Петровського району міста Донецька (Трудовського) та населеного пункту Олександрівка. А наступного дня о 9 годині ранку обстріл повторився і тривав 20 хвилин", – зазначив Бакай.

Спостережна група української сторони СЦКК здійснила фотофіксацію фактів порушення режиму припинення з боку терористів.

"Цього разу різних ушкоджень зазнали 6 житлових будинків та продовольчий магазин по вулицях Героїв Чорнобиля (колишня Орджонікідзе), Сергія Прокоф’єва (колишня Леніна) та Жовтневій. А у одному з помешкань 125-мм танковий снаряд пробив одну стіну, застряг у іншій і не розірвався. Це ще одне яскраве свідчення того, що бойовики НЗФ ОРДО в чергове нехтують долею мирного населення, яке проживає поблизу лінії зіткнення, цинічно обстрілюючи мирних громадян, їхні маєтки, позбавляють їх останніх засобів до існування", - наголосив прес-офіцер.

Документи фотофіксації передані представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-