У  Чермалику люди прийшли на підняття прапора попри обстріли

У Чермалику люди прийшли на підняття прапора попри обстріли

Укрінформ
Учень місцевої школи та боєць відділу швидкого реагування "Сокіл" підняли український прапор у селі Чермалик на Донеччині, яке перебуває під постійними обстрілами бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Донецькій області.

"Урочистий захід розпочався з підняття державного прапору, який селу подарували поліцейські. Бо вже неодноразово терористи знищували прапор, який здіймається над селом - він є постійною мішенню снайперів. Честь підняти прапор жителі довірили учню місцевої школи, активісту «Ліги майбутніх поліцейських» Олександру Мангушу та бійцю відділу швидкого реагування «Сокіл»", - йдеться у повідомленні.

У поліції підкреслили, що для мешканців села Чермалик День національного прапора дуже важливий: для того, щоб пофарбувати флагшток на сільраді, вони ризикнули потрапити під кулі, адже ця точка знаходиться в секторі дії ворожого снайпера.

Ніч напередодні свята чермаличанам довелося провести у своїх підвалах, тому що бойовики майже шість годин поспіль обстрілювали околиці села.

"Усю ніч, з пів на першу до 6 ранку, село обстрілювали бойовики. Ми зараз знаходимося у небезпечній зоні, буквально через річку на тому березі на нас напевно дивляться у бінокль бойовики. Тому сьогодні прийшли не всі люди, які прагнули потрапити на свято. Низький уклін жителям - незважаючи на страх бути тут розстріляними, вони прийшли з маленькими дітьми. Що зробила поліція: ми обійшли напередодні усі будинки – це близько 600 домоволодінь. Наскільки ми можемо допомогти – ми будемо це робити для жителів Чермалика, для жителів Донеччини, саме там, де ми потрібні. Тому сьогодні у такий важливий день, День прапора України, ми знаходимося тут, тому що саме цим людям це необхідно", - зазначив начальник обласної поліції В’ячеслав Аброськін.

У прес-службі нагадали, що за час бойових дій у Чермалику загинули двоє людей, шестеро поранені, кожний шостий будинок зазнав руйнувань. Присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих захисників та мирних жителів, які загинули у війні з агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-