В АТО на День Незалежності поїдуть музичні гурти

В АТО на День Незалежності поїдуть музичні гурти

Укрінформ
Музичні колективи, які входять до складу громадської організації "Музичний батальйон" на День Українського Прапора та День Незалежності України поїдуть у Донецьку область з концертами. Серед музичної делегації відомі гурти "ТаРута", гурт "Галактика", співачка Ейра та інші. 

Про це заявив у понеділок на прес-конференції в Укрінформі член правління громадської організації "Музичний батальйон" Валерій Суботін.

"Колективи "Музичного батальйону" всі музичні свята проводять разом із громадськістю населених прифронтових пунктів, військовослужбовцями Збройних Сил України та іншими правоохоронними органами. Свято Державного Прапора і 25 річниця Незалежності не є винятком у нашій роботі. Ми розділилися на 2 групи і будемо працювати ці свята у східних регіонах України, перш за все це населені пункти, такі, як Гірняк, Селидове, Торецьк тощо. Друга група в цей час буде в місті Одеса і 23 серпня буде давати концерт на флагмані українського флоту", - сказав Суботін.

Він додав, що мета поїздки ГО "Музичний батальйон" виходить далеко за межі "просто розважати людей". Основна ціль поїздки - підняти рівень патріотизму у прифронтових населених пунктах і підтримати бойовий дух бійців. 

"Ми цими виступами і іншими широкими культурно-масовими заходами просвітницької роботи, ми хочемо підняти рівень патріотизму у прифронтових населених пунктах, а також підтримати бойовий дух бійців нашої армії", - додав Суботін.

Присутній на прес-конференції соліст гурту "ТаРута", заслужений артист України Євген "Їжак" Романенко зазначив, що він поділяє завдання громадської організації і також долучається до роботи українізації Донбасу за допомогою популярної української музики. 

"Співпраця з "Музичним батальйоном" подобається тим, що вони приділяють увагу не лише підняттю бойового духу серед наших українських військових, вони також працюють з місцевим населенням. Це така собі, як я її називаю, лагідна українізація. Зокрема це та робота, яку треба було робити всі ці 25 років незалежності. На жаль, тільки зараз у такий спосіб, за допомогою популярної української музики, ми намагаємось українізувати Донбас. Працюємо в основному з молоддю", - зазначив Романенко. 

Він зауважив, що хоча виступати інколи доводиться під шум пострілів, концертна діяльність в АТО вже дає свої плоди - все більше і більше людей приходять послухати живі виступи української музики.  

"Це вже відчувається, відчувається твоя робота. Я пам'ятаю, як ми в 2014 році перший рік зробили пробний концерт українських виконавців в Краматорську на площі Космонавтів, то люди боялися виходити на цей концерт, їх не було. Зараз коли ми приїжджаємо і робимо концерти в Селидовому, де реально 4 км і ось вже воюють, під час наших саундчеків чути неподалік вибухи, то вже приходить дуже багато людей. Молодь не боїться виходити з вишиванками, з прапорами на ці концерти", - зауважив Романенко. 

Соліст гурту "ТаРута", пояснив, що на його думку, найкраще святкування 25 річниці Незалежності - саме виступ українського гурту в АТО. 

"Було в нас на День Незалежності на цей рік комерційних пропозицій, проте оскільки ми Музбату вже давно обіцяли взяти участь 24-го, то нам довелося ці комерційні пропозиції відхилити. По-друге ми просто вважаємо, що на День Незалежності - це буде набагато правильніше поїхати туди, в ці міста, бо тут в кожному місті в кожному районному, обласному центрі буде великий концерт за участю українських виконавців. Цих концертів буде всюди багато, а там їх не буде. Ми прийняли рішення, що там ми потрібніші", - розповів соліст гурту "ТаРута". 

Серед іншого він додав, що в Україні останнім часом поменшало волонтерів, які організовують виступи українських гуртів в АТО.

"Дуже багато волонтерських організацій, які з початком війни возили в АТО артистів "здулися", вони просто здалися, вони просто перестали возити артистів, хоча раніше було набагато більше таких організацій, які влаштовували в зоні АТО концерти", - додав соліст гурту "ТаРута".

Суботін в свою чергу розповів про діяльність ГО "Музичний батальйон" та про роботу, яку вони проводять в Україні.

"Музичний батальйон" розпочав свою діяльність з січня 2015 року і за цей час активно веде боротьбу з загарбницькою політикою Російської Федерації, спрямованою на заволодіння нашим інформаційним простором. Бійці "Музичного батальйону" своїми поїздками на Схід України несуть зерно української самобутності, в першу чергу мови, культури, українських традицій і звичаїв таким чином поширюючи українське на українських теренах. Ми працюємо не тільки на Сході України. Зокрема ми активно працюємо і в південних містах, зокрема цьогоріч уже третій раз поспіль проводитиметься в Ізмаїлі рок-фестиваль "Дунайська Січ". За час, що ми працюємо, ми були в Маріуполі і в Бердянську, і в Мелітополі, Миколаєві, Херсоні, Одесі - такий великий спектр роботи "Музичного батальйону". Ми не ставимо за мірило популярність артистів, що долучилися до "Музичного батальйону". Найбільше мірило для нас - це патріотизм артиста чи гуртів та інших митців", - розповів Суботін. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-