Жебрівський: Ключове завдання вчителів Донеччини – виховати патріотів України

Жебрівський: Ключове завдання вчителів Донеччини – виховати патріотів України

Укрінформ
Виховання у школярів Донеччини почуття національної самосвідомості є одним з найважливіших завдань учителів області.

На цьому наголосив очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час засідання колегії департаменту освіти і науки ОДА в Покровську.

"Ключове питання – самоідентифікація. Ким відчувають себе жителі Донеччини? У нас можуть бути різні політичні вподобання і підходи, але ми повинні усвідомити, що іншої Батьківщини і держави, ніж Україна, у нас немає. Це не патетика і не пафосність. Це ключове завдання", - звернувся до присутніх педагогів Павло Жебрівський.

Він підкреслив, що дорослі повинні подавати приклад дітям власною поведінкою.

Також він доручив департаменту освіти і науки зробити аналіз результатів зовнішнього незалежного оцінювання у розрізі шкіл для того, щоб зрозуміти ефективність роботи директорів навчальних закладів і вчителів за різними напрямками освіти.

"Наша мета – реформування освіти на Донеччині. Ключове питання – не утримати будівлі шкіл і садочків, а дати якісну освіту. Це не означає, що будемо рубити шашкою з плеча - у нас існує затверджена концепція для оптимізації закладів. Я хочу, щоб діти Донеччини були конкурентоспроможними на ринку праці не лише України, а й світовому", - заявив голова області.

Павло Жебрівський нагадав, що 21 опорна школа, котрі постануть на Донеччині до кінця цього року, – це лише матеріально-технічне оснащення, а ще й сутність і український дух. Вдихнути його в заклади повинні саме патріотично налаштовані вчителі.

"На державній службі та в освіті, на жаль, великих статків не заробиш. Але це величезне поле для самореалізації. Тож бажаю вам натхнення та вдячності держави. Спільно ми створимо українську Донеччину", -  підсумував виступ очільник Донецької ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-