Адвокат намагався дати хабара, щоб умисне вбивство визнали

Адвокат намагався дати хабара, щоб умисне вбивство визнали "легкими тілесними"

Укрінформ
На Донеччині затримали адвоката чоловіка, який підозрюється у катуваннях і жорстокому вбивстві. Захисник намагався підкупити слідчого хабарем в 1500 доларів, щоб перекваліфікувати тяжкий злочин на легке правопорушення.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України у Донецькій області.

"Адвокат підозрюваного у жорстокому вбивстві затриманий на даванні хабара слідчому. Його підзахисний за попередньою змовою з іншим мешканцем взяли у заручники товариша та катували його, поки він не помер. Слідчий Дружківського відділення поліції, яка здійснює розслідування кримінального провадження за цим фактом, звернулася до СБУ та військової прокуратури із заявою про те, що захисник підозрюваного пропонував їй неправомірну вигоду за перекваліфікацію злочину з п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою осіб)... на ст. 125 - «легкі тілесні ушкодження», - йдеться у повідомленні.

17 серпня у приміщенні службового приміщення Дружківського відділення поліції хабарник був затриманий під час передачі грошових коштів. Вилучено 15 купюр по 100 доларів.

В поліції розповіли про справу, яку 47-річний адвокат з Харкова намагався "залагодити" хабарем.

"25 липня поточного року у Ясинуватському районі вони (підозрюваний зі співучасником. - Ред.) насильно позбавили волі 34-річного знайомого. Весь день спільники тримали жертву у закритому приміщенні, били та катували. В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що побої носили характер особливого мучення. Кати замордували чоловіка до смерті. Від численних травм він помер", - поінформували правоохоронці.

У справі зібрані докази та задокументовані всі деталі. Винним загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-