Жебрівський: Терористи продовжують руйнувати інфраструктуру Донбасу

Жебрівський: Терористи продовжують руйнувати інфраструктуру Донбасу

Укрінформ
17 серпня в Краматорську відбулась зустріч голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського з заступником Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Вольфгангом Біндзайлем.

Сторони обговорили загальну ситуацію в регіоні та проблеми, вирішенням яких займається обласна влада, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

«Більшість обстрілів з тієї сторони спрямовані не проти військових позицій, а саме на дестабілізацію мирного життя на українській території. На цьому тижні було знищено сільськогосподарський технікум та об’єкти сільського господарства», - повідомив очільник області.

Він нагадав, що саме через постійні обстріли з боку проросійських терористів Донецька ОДА не може закінчити роботи по відновленню газопроводу Мар’їнка-Красногорівка.

«Маємо також великі проблеми з водопостачанням. У Ясинуватському районі, поблизу Горлівки, знаходиться Донецька фільтрувальна станція. Бойовики встановили свій блокпост фактично за 100 метрів від об’єкта. Час від часу вони обстрілюють станцію, і вода зникає у половини мешканців області», - зазначив керівник обласної ВЦА.

За його словами, постійних пошкоджень зазнає залізничний коридор «Микитівка-Майорськ», а також житлові будинки на лінії розмежування.

«Я неодноразово відзначав, що не розумію, як в таких умовах проводити вибори на тимчасово окупованих територіях. На мою думку, це можливо тільки за умови припинення вогню, залучення миротворців ООН чи поліцейської місії ОБСЄ для контролю за кордоном, роззброєння незаконних бандформувань та забезпечення доступу до українських ЗМІ», - підкреслив Жебрівський.

Він наголосив, що нині всі зусилля обласної влади спрямовані на відновлення інфраструктури та впровадження децентралізації.

«Ми прагнемо показати контраст, який зараз існує. Життя на звільнених територіях – це біле, а безтяма, що твориться на окупованих територіях, – чорне», - додав очільник області.

Вольфганг Біндзайль, у свою чергу, відповів, що "надана інформація є дуже важливою та дає можливість зрозуміти, чому виникають непорозуміння щодо Мінського процесу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-