На Донеччині засудили чоловіка за спробу повалення влади

На Донеччині засудили чоловіка за спробу повалення влади

Укрінформ
Прокуратурою Донецької області завершено розслідування щодо жителя Донецька, дії якого були спрямовані на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу України та на захоплення державної влади.

Про це в четвер повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо ч. 3 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) стосовно 36-річного жителя міста Донецька», - сказано в повідомленні.

Слідством встановлено, що протягом лютого – березня 2014 року донеччанин познайомився з терористом Павлом Губарєвим і, розділяючи радикальні антиукраїнські погляди останнього, брав участь у масових зборах, які відбувалися в центрі Донецька.

На даних масових заходах самопроголошений так званий «народний губернатор» Донецької області Губарєв публічно закликав громадян регіону до непокори державній владі України, до насильницького захоплення державної влади, а також до зміни повалення конституційного ладу України.

Обвинувачений під час цих мітингів виконував обов'язки прес-секретаря самопроголошеної громадської організації «Народное ополчение Донбасса», знімав всі ці дії на телефон і розміщував на Інтернет-ресурсі You Tube.

За розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу в Україні, чоловік був затриманий і арештований.

Під час досудового розслідування він повністю визнав свою провину і активно співпрацював зі слідством, надаючи корисну інформацію про учасників та організаторів сепаратистських мітингів у Донецьку в 2014 році.

В даний час обвинувальний акт направлено до суду разом з угодою між прокурором і обвинуваченим про визнання вини останнього в скоєнні зазначеного злочину, констатували в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-