Краматорську, Слов'янську та Дружківці знову дали воду

Краматорську, Слов'янську та Дружківці знову дали воду

Укрінформ
У Донецькій області відновлено водопостачання міст Слов'янськ, Краматорськ  і Дружківка.

Про це повідомляє комунальне підприємство «Компанія «Вода Донбасу». 

«Роботи з відновлення пошкодженої ділянки напірного трубопроводу Другого донецького водопроводу завершені. І зараз вода надходить до Слов'янська, Краматорська і Дружківки. Жителі Костянтинівки отримають воду імовірно сьогодні увечері, деякі райони – завтра», - сказали в компанії, уточнивши, що відновлення схеми водопостачання Костянтинівкиускладнюється тим, що друге джерело водопостачання цього міста - підземний водозабір Біла гора нині зупинено через пошкодження на водоводі діаметром 600 мм.

 Фахівці компанії наголошують, що напірні трубопроводи Другого донецького водопроводу експлуатуються з 50-х років минулого століття і зношені практично на 100%.  Усунення поривів шляхом накладення сегментів і зварювання дає тимчасовий ефект, тому для відновлення стійкого водопостачання потрібний капітальний ремонт.

"Поки що не виконано капітальний ремонт аварійної ділянки, загроза ушкоджень і поривів зберігається. Жителям необхідно мати запас питної води", - зазначили в компанії.

Як повідомляв Укрінформ, ремонтні бригади із Слов'янська з 6 серпня цілодобово працюють над усуненням масштабних ушкоджень  водоводу, намагаючись повернути нормальне водопостачання міст Слов'янськ, Краматорськ  і Дружківка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-