На Донеччині заочно судитимуть міліціонера-перебіжчика

На Донеччині заочно судитимуть міліціонера-перебіжчика

Укрінформ
На Донеччині заочно судитимуть колишнього співробітника правоохоронних органів, який перейшов на бік терористів «ДНР», йому загрожує до 15 років в'язниці.

Про це в понеділок повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Слідчим управлінням прокуратури Донецької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт для заочного засудження колишнього працівника правоохоронних органів України, який співпрацював з терористичною організацією «ДНР», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що в ході спеціального досудового розслідування встановлено, що в квітні-червні 2014 року, коли місто Краматорськ було окуповано  терористами «ДНР», 29-річний оперуповноважений карного розшуку Краматорського міськвідділу міліції зрадив присязі працівника органів внутрішніх справ України. Він погодився на пропозицію свого колеги, якого терористи призначили на посаду начальника відділу міліції, і став його заступником.

Виконуючи злочинні накази бойовиків, міліціонер-зрадник вилучав у жителів Краматорська вогнепальну зброю, якою ті володіли на законних підставах, і передавав її учасникам «ДНР». Для приховування злочинної діяльності терористів, він дав вказівки працівникам чергової частини не доповідати в ГУМВС України в Донецькій області про кримінальні правопорушення, які відбувалися в той час на території міста.

Крім того, 19 травня 2014 року  чоловік разом із так званим начальником міськвідділу міліції і кількома озброєними бойовиками, погрожуючи вогнепальною зброєю, незаконно проникли в автосалон «Талісман» і з допомогою евакуаторів вивезли майно на загальну суму близько 6 млн грн.

Після звільнення міста від бойовиків, вказаний працівник міліції втік. Зараз він продовжує перебувати на тимчасово окупованій бойовиками території і працювати на терористів.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України, чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-