Центри зайнятості Донеччині провели загальнообласні консультації для переселенців

Центри зайнятості Донеччині провели загальнообласні консультації для переселенців

Укрінформ
Центри зайнятості в кожному місті та районі Донецької області 3 серпня провели інформаційно-консультаційні заходи щодо сприяння зайнятості внутрішньо-переміщених осіб (ВПО)

Про це повідомляє Донецький регіональний центр зайнятості. 

"З метою забезпечення швидкого доступу до зайнятості внутрішньо переміщених осіб в умовах посилення інтенсивності внутрішньої міграції, підвищення їх мотивації до праці та рівня працевлаштування 3 серпня в кожному місті та районі Донецької області центрами зайнятості були проведені інформаційно-консультаційні заходи щодо сприяння зайнятості ВПО", - йдеться у повідомленні.

До участі було залучено 515 переселенців, всі вони отримали профорієнтаційні послуги, 67 осіб були направлені на співбесіду з роботодавцем.

Так, фахівці Олександрівського районного центру зайнятості провели цього дня низку заходів для ВПО, а також демобілізованих учасників АТО та соціально вразливих категорій населення. Учасників інформували про послуги служби зайнятості, зокрема, можливість підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, додаткові гарантії зайнятості, пропонували ознайомитись з вакансіями по області та країні в цілому.

В м. Бахмут до участі в заходах служби зайнятості для ВПО були залучені спеціалісти центру соціальних служб для дітей сім'ї та молоді, управління пенсійного фонду, військового комісаріату, представники Всеукраїнської благодійної фондації "Право на захист", Чеської міжнародної організації "Людина в Біді". Переселенці мали можливість вирішити найбільш болючі питання, пов'язані із пошуком роботи, житла, медичного обслуговування, отримання гуманітарної допомоги, відновлення втрачених документів тощо.

В м. Маріуполь традиційно проводився день відкритих дверей центру зайнятості для переселенців. Крім основних послуг, ВПО поінформували про можливість використання нових форм сприяння зайнятості: відеорезюме та on-line співбесід з роботодавцем. Учасникам заходу навели приклади успішного вирішення питання зайнятості переселенців.

Також, ВПО було запропоновано звернутися до послуг нещодавно відкритого в Маріуполі Віртуального консультаційного центру для переселенців. Бажаючі записали номери телефонів Гарячої лінії для отримання консультацій.

Загалом, міськими та районними центрами зайнятості області було проведено 50 заходів, серед яких 2 - виїзні до місць перебування внутрішньо переміщених осіб,  8 днів відкритих дверей центрів зайнятості, 23 семінари для безробітних з числа ВПО,  5 психологічних тренінгів, презентація послуг роботодавців тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-