НАТО надала автомобілі для розмінування Донбасу

НАТО надала автомобілі для розмінування Донбасу

Укрінформ
ДСНС отримала від НАТО автомобілі для укомплектування піротехнічних підрозділів, що працюють над очищенням від боєприпасів звільнених територій Донбасу.

Про це в четвер повідомили в прес-службі Головного управління ДСНС України в Донецькій області.

«У рамках Програми НАТО «Наука заради миру і безпеки» піротехніки ДСНС отримали 4 пікапи «Форд» для проведення робіт з гуманітарного розмінування. Ці автомобілі разом з раніше переданими НАТО в розпорядження ДСНС України захисними костюмами, міношукачами та іншим обладнанням для розмінування будуть направлені для укомплектування піротехнічних підрозділів, що працюють над очищенням від боєприпасів звільнених територій в Донецькій і Луганській областях», - сказано в повідомленні.

У відомстві зазначили, що, починаючи з липня 2014 року, з метою гарантування безпеки населення та відновлення його нормальної життєдіяльності, піротехніками постійно здійснюються заходи з розмінування територій та інфраструктури Донецької і Луганської областей.

Всього з початку робіт піротехнічними підрозділами ДСНС розміновано вже понад 14,5 тис. гектарів територій і 41,5 га акваторії, очищено від боєприпасів 1000 об'єктів соціальної інфраструктури і життєзабезпечення, знешкоджено майже 67 тисяч вибухонебезпечних предметів, серед яких більше 760 спеціально встановлених терористами особливо небезпечних вибухових пристроїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-