На Донеччині заочно осудять двох

На Донеччині заочно осудять двох "нардепів" "ДНР"

Укрінформ
Прокуратура Донецької області завершила та скерувала до суду кримінальні провадження стосовно двох т. зв. народних депутатів т. зв. ДНР.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

"Встановлено, що у грудні 2014 року двоє мешканців Донеччини за власною ініціативою, діючи умисно, вступили до лав терористичної організації "ДНР" та сприяли її діяльності, будучи обраними т. зв. депутатами Народної ради "ДНР". Один із них став головою комітету т. зв. Народної ради з цивільного, кримінального, арбітражного та процесуального законодавства, інший - членом т. зв. комітету Народної ради у справах молоді, фізичної культури, спорту та туризму", - ідеться в повідомленні.

Працюючи на терористів, "нардепи" виконують організаційно-розпорядчі функції, забезпечуючи своїми діями стійкість, керованість і тривалість злочинних дій терористичної організації "ДНР" та, окрім цього, отримують від скоєння злочинів протиправний дохід.

Своїми умисними діями, а саме участю та іншим сприянням діяльності терористичної організації, обвинувачувані вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Через те, що обидва псевдо-депутати продовжують працювати на терористів та на допити до слідчих не з’являються, прокуратура Донецької області прийняла рішення про їх заочне засудження. Наразі обвинувальний акт вже скеровано до суду для розгляду по суті.

"Нардепам" загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-