У Маріуполі майже 9 тисяч онкохворих отримують безкоштовні медикаменти

У Маріуполі майже 9 тисяч онкохворих отримують безкоштовні медикаменти

Укрінформ
У місті Маріуполі Донецької області 8728 людей з онкологічними захворюваннями отримують медикаменти за рахунок коштів міського бюджету.

Про це у вівторок повідомили в управлінні охорони здоров'я Маріупольської міської ради.

"Жителі Маріуполя з онкологічними захворюваннями можуть отримувати безкоштовне амбулаторне і стаціонарне лікування. Але при цьому фінансування виділяється з різних джерел - міського та обласного бюджетів. З міського бюджету виділяються кошти для лікування понад 30 видів захворювань, у тому числі й онкологічних... У першому півріччі 2016 року безкоштовні медикаменти отримали 8728 онкохворих", - йдеться у повідомленні.

У міськраді наголосили, що фінанси розподіляються між лікарнями міста з урахуванням зареєстрованих в них пацієнтів з тяжкими захворюваннями. Вже на місцях, у медичних закладах, допомога розподіляється серед тих, хто її потребує.

При амбулаторній формі лікування особам з онкологічними захворюваннями лікуючий онколог видає висновок. На його підставі дільничний терапевт виписує рецепт, з яким у державних аптеках міста можна отримати лікарські препарати безкоштовно або за пільговою ціною. Аптеки несуть відповідальність за дотримання температурного режиму зберігання медикаментів.

У міськраді додали, що онкодиспансер міста Маріуполя фінансується обласною адміністрацією, і вже обласне управління охорони здоров'я контролює наявність усіх необхідних лікарських препаратів і стежить за умовами їх зберігання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-