У Мінсоцполітики виявили 317 тисяч фальшивих переселенців

У Мінсоцполітики виявили 317 тисяч фальшивих переселенців

Укрінформ
Понад 300 тисяч внутрішньо переміщених осіб не підтвердили факт свого проживання на підконтрольній українській владі території.

Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики. 

"Шістдесят тисяч осіб, котрі числились як переселенці, взагалі не перетинали лінію розмежування. Після додаткової перевірки 317 тисячам пенсіонерів взагалі не поновили виплати, бо вони не є внутрішньо переміщеними особами. Водночас, починаючи з 2014 року, тільки на виплату пенсій ВПО державою витрачено 28 мільярдів гривень. І кому йшли кошти цих 317 тисяч громадян наразі невідомо”, - зазначив міністр соцполітики Андрій Рева.

За його словами, на початку цього року після того, як були зупинені пенсійні виплати, з 460 800 внутрішньо переміщених осіб виплати відновили 143 тисячам, іншим, за результатом перевірки СБУ, було відмовлено.

За підсумками перевірки в 2015 році СБУ на початку 2016 року передало Мінсоцполітики інформацію про більш ніж 450 тисяч осіб, які зареєстровані як тимчасові переселенці, але не проживають на підконтрольній українській владі території. Виплати цим громадянам було призупинено до моменту підтвердження факту їх проживання на підконтрольній території.

Станом на 16 травня підтвердили своє місце проживання 80 тисяч переселенців із зазначених 450 тисяч осіб, після чого їм було відновлено виплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-