Ірина Луценко обіцяє на осінь ратифікацію конвенції із запобігання насильства щодо жінок

Ірина Луценко обіцяє на осінь ратифікацію конвенції із запобігання насильства щодо жінок

Укрінформ
Верховна Рада України восени має ратифікувати Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (більш відома як "Стамбульська конвенція").

Про це заявила у вівторок у Краматорську народний депутат Ірина Луценко під час міжвідомчої наради щодо реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На осінь ми, як депутати Верховної Ради, поставили перед собою основну мету – ратифікувати Стамбульську конвенцію, яка була підписана у 2011 році", - повідомила вона.

За словами нардепа, з ратифікацією конвенції "буде внесено зміни у 21 закон України, в Адміністративний, Кримінальний та Кримінально-процесуальний кодекси".

"Також будуть внесені зміни в закон про статистку, який вже написаний і восени буде поданий, в базовий закон про запобігання та протидію домашньому насильству, внесені зміни у закон про рівні права і можливості чоловіків і жінок", - додала Ірина Луценко.

Поруч з цим, передбачається заснування спеціалізованих закладів допомоги жертвам домашнього насильства, створення та функціонування цілодобових безоплатних "гарячих ліній" для надання кваліфікованої та конфіденційної консультації постраждалим, проведення досліджень причин та наслідків домашнього насильства, запуск інформаційно-просвітницької кампанії для запобігання насильницької поведінки у сім'ях.

Як зазначила І.Луценко, початковою роботою в цьому напрямку має стати саме виконання  Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека", затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року. В рамках наради у Краматорську заплановано обговорити заходи, здійснені на виконання Плану дій у першому півріччі 2016 року та використання коштів, передбачених у державному бюджеті на друге півріччя 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-