На держслужбі Донеччини 75%  - жінки

На держслужбі Донеччини 75% - жінки

Укрінформ
Понад 75% працівників виконавчої влади у Донецькій області становлять жінки.

Про це заявив у вівторок у Краматорську перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський під час міжвідомчої наради щодо реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жінки, як мабуть і всюди по Україні, для нас  - становий хребет державної служби. Ми підрахували, що у нас в системі органів виконавчої влади більше, ніж 75% складають жінки. Тому вся система державної влади тут, у Донецькій області, тримається на жіночих плечах", - заявив він.

Є.Вілінський додав, що на Донеччині, яка постраждала від бойових дій, ситуація в плані гендерної рівності досі залишається напруженою.

"І ми, як обласна державна адміністрація, і наші партнери з громадських організацій, міжнародних проектів докладають усіх зусиль, щоб вирішувати поточні питання участі жінок у суспільному, громадському житті, запобігання насильства щодо них. Підтримка на законодавчому рівні є.  Тільки разом ми можемо вирішувати існуючі гендерні питання", - зазначив перший заступник очільника області.

Він висловив сподівання, що значного імпульсу в цій сфері буде надано під час сьогоднішньої наради за участі нардепів Марії Іонової та Ірини Луценко, на якій буде обговорено питання виконання заходів в рамках Національного плану дій, здійснених у першому півріччі 2016 року та використання коштів, передбачених у державному бюджеті на друге півріччя 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-