Поліцейські кінологи та сапери розповіли дітям Волноваського району про свою роботу

Поліцейські кінологи та сапери розповіли дітям Волноваського району про свою роботу

Фото
Укрінформ
Співробітники поліції з 4 областей, які несуть службу на Донеччині, завітали до дитячого оздоровчого центру у Волноваському районі, аби показати свою роботу та навчити малечу безпеці.

Про це повідомив відділ управління превентивної діяльності поліції Донецької області.

"У дитячому закладі оздоровлення та відпочинку ім. К. Бабіна, який розташований у мальовничому куточку Донеччини - Великоанадольському лісі, працівники відділу ювенальної превенції ГУНП в Донецькій області, вибухотехнічної та кінологічної служби провели цікавий захід для маленьких відпочивальників", - йдеться у повідомленні.

Організатори заходу, співробітники поліції, які працюють з дітьми, познайомили малечу зі своїми колегами – кінологами з Київської, Вінницької та вибухотехніками із Запорізької та Донецької областей. Поліцейські з інших регіонів України, які у режимі ротації несуть службу в зоні АТО, не тільки допомагають забезпечувати безпеку, але й разом з поліцією Донеччини беруть участь у профілактичних заходах.

"Вибухотехніки розповіли дітям про свою повсякденну роботу, як і коли виникає необхідність розміновувати вибухонебезпечні знахідки, а також показали муляжі найпоширеніших та вкрай небезпечних предметів, які зустрічаються зараз на території Донеччини. Поліцейські нагадали, як діяти, якщо дитина знайде такий предмет", - йдеться у повідомленні.

Кінологи познайомили дітлахів зі своїми вірними друзями - службовими собаками, які фантастично швидко знаходять замасковані зброю, вибухівку чи наркотики. Правоохоронці розповіли про основні правила тренування як службових, так і домашніх собак, а також показали, що вміють тварини: виконують команди та шукають підозрілі предмети.

Поліцейські відділу ювенальної превенції розповіли дітям про правила безпечної поведінки під час літніх канікул: що потрібно робити при виявленні підозрілого предмету, як поводити себе на воді, у натовпі, з незнайомими людьми та у разі, якщо загубився.

"Дітлахи були у захваті від спілкування з поліцейськими, цікавилися їх щоденною роботою та правильно відповідали на питання правоохоронців щодо того, як вони будуть діяти у тій чи іншій ситуації. Багато хто з них у майбутньому виявив бажання стати справжнім поліцейським, працювати вибухотехніком чи кінологом", - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-