Геращенко пояснила, як окупанти ухиляються від відкриття КПВВ

Геращенко пояснила, як окупанти ухиляються від відкриття КПВВ "Золоте"

Відео
Укрінформ
Окупаційна адміністрація окремих районів Луганської області (ОРЛО) з різних причин продовжує відмовлятися від відкриття єдиного на Луганщині автомобільного контрольного пункту в’їзду/виїзду "Золоте".

Спочатку були брехливі заяви про нібито відсутність попередження про відкриття, потім невдоволення англомовнии плакатами про мінну небезпеку, а тепер – відсутність фінансів, заявила у четвер представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови ВР Ірина Геращенко під час прес-конференції у Краматорську.

"Цей приклад дуже добре показує несамостійну і іноді нелогічну позицію представників так званих ОРДО та ОРЛО, які спочатку на засіданнях у Мінську кричали про те, що люди страждають на КПВВ", - заявила Геращенко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чому досі не відкрито КПВВ "Золоте".

Нардеп зазначила, що початково згода щодо відкриття КПВВ була з боку усіх сторін, включаючи ОБСЄ, однак потім окупаційна сторона почала відмовлятися від домовленого.

"Росія, яка там присутня, робить вигляд, що я - не я, і хата не моя. Ми їм весь час нагадуємо, шановні, ви ніякі не спостерігачі, ви – розпалювачі цього конфлікту і ви – гаранти поведінки цих персонажів, ваших маріонеток", - зазначила Геращенко.

За її словами, українська сторона побудувала КПВВ ще березні цього року.

"І тут щодня почали висуватися якісь претензії. Перша претензія – а нас не попередили, що його відкриють такого-то березня. Друга претензія – а нас не попередили, що там поставлять плакати "мін немає" англійською мовою. Ну добре, перемалювали їх російською, українською мовою", - заявила нардеп.

Крайня причина з боку окупаційної адміністрації, чому вони не готові до відкриття КППВ "Золоте", була висловлена у середу, 27 липня.

"Вже навіть ОБСЄ хапається за голову. Було сказано, що у зв’язку з тим, що є проблеми з водою (бо понижений тиск подачі води) і з газом, ОРЛО сьогодні усі свої фінанси направляє на те, щоб відремонтувати там воду і газ. І тому немає жодного рубля, нічого, щоб направити ці гроші на те, що профінансувати відкриття цього пункту пропуску у Золотому. Звучить це смішно і ганебно, як на мене. Це очевидне ставлення до людей, які є заручниками окупаційної влади", - підкреслила представник України у гуманітарній групі ТКГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-