За півроку митники Донеччини поповнили держбюджет майже на 1,6 млрд грн

За півроку митники Донеччини поповнили держбюджет майже на 1,6 млрд грн

Укрінформ
Протягом півроку митники Донецької області перерахували у держбюджет майже 1,6 млрд грн.

Про це повідомляє на своєму сайті головне управління ДФС у Донецькій області. 

"Протягом шести місяців 2016 року Донецькою митницею ДФС до Державного бюджету України перераховано майже 1,6 млрд. гривень. Тільки у червні цей показник склав понад 285 млн. гривень", - йдеться у повідомленні.

Згідно з обласною ДФС, значна робота проводиться в напрямку контролю чистоти декларування: "Загальна сума додаткових надходжень, отриманих внаслідок проведення відповідних заходів за січень-червень 2016 року, становить майже 132 млн. гривень".

Зазначається, що з урахуванням специфіки функціонування промисловості регіону, основу якої складають підприємства металургійної, вугільної, машинобудівної галузей, перелік бюджетоформуючих товарів є практично незмінним.

"Основним бюджетоформуючим товаром за підсумками І півріччя залишається вугілля – 40% від загальних перерахувань до держбюджету або майже 632 млн грн", - повідомили в головному управлінні ДФС у Донецькій області.

Також значні надходження до державної казни забезпечені за рахунок митного оформлення товарів, які традиційно імпортуються для власних виробничих потреб підприємствами металургійної, вугільної, машинобудівної галузей серед яких: вогнетривкі матеріали та вироби (14,7%), інші метали та вироби з них (8,4%), промислове устаткування й транспорт (6,7%) та інші товари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-