Донецька митниця: експортних декларацій в 4 рази більше, ніж імпортних

Донецька митниця: експортних декларацій в 4 рази більше, ніж імпортних

Укрінформ
Протягом першого півріччя Донецькою митницею ДФС оформлено понад 15 тис. експортних митних декларацій, що у понад 4 рази перевищує кількість імпортних декларацій.

Про це повідомляє на своєму сайті головне управління ДФС у Донецькій області. 

"Протягом І півріччя 2016 року Донецькою митницею ДФС оформлено понад 22 тис. декларацій, що на 10% більше, ніж за відповідний період 2015 року. Кількість експортних митних декларацій (15238) більше, ніж в 4 рази перевищує кількість імпортних декларацій (3647)", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що тенденція поступового зростання кількості експортних оформлень спостерігається протягом всього І півріччя 2016 року.

Всього зовнішньоторговельний обіг в області за січень-червень 2016 року склав 1,57 млрд дол. США. При цьому імпортовано товарів на суму 289 млн. дол., експортовано – на 1,28 млрд. дол. США.

"Донецька митниця ДФС є експортноорієнтованою митницею, одним із найкращих серед митниць ДФС  залишається і показник середнього часу, який   витрачається на здійснення митних формальностей при експорті  і складає 30 хвилин. Середній час, який витрачається при оформленні митних декларацій при імпорті складає 2 год. 02 хвилин", - зазначається у повідомленні.

Крім того, переважна більшість  митних декларацій оформлюється в електронному вигляді. У більшості підрозділів митного оформлення цей показник складає 100%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-