Спортсменам Донеччини збільшено премії за медалі на Олімпіаді: за золото – 700 тис. грн

Спортсменам Донеччини збільшено премії за медалі на Олімпіаді: за золото – 700 тис. грн

Укрінформ
Розмір одноразових грошових винагород спортсменам Донецької області, які стануть медалістами Ігор ХХХІ Олімпіади у Ріо-де-Жанейро, збільшено більше, ніж удвічі, у порівнянні з встановленими преміями Національного олімпійського комітету України.

Відповідне рішення прийняв голова облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє сайт Донецької ОДА.

«З метою морального і матеріального заохочення спортсменів та їх наставників, досягнення яких сприяють авторитету Донецької області і України, підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень в регіоні, розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського від 19.07.2016 № 614 було затверджено внесення змін до Граничних розмірів одноразових грошових винагород спортсменам та тренерам Донецької області, які гідно виступають на міжнародних змаганнях», - йдеться у повідомленні.

Так, за медалі Ігор ХХХI Олімпіади спортсменам Донецької області встановлені такі винагороди: за «золото» – 780 тис. грн., «срібло» – 500 тис. грн, «бронзу» – 340 тис. грн Окрім цього, за четверте місце передбачена винагорода в 310 тис. грн, за п’яте – 215 тис. грн, за шосте – 155 тис. грн.

За досягнення на Паралімпійських іграх, які проходитимуть в Ріо-де-Жанейро з 7 по 18 вересня 2016 року, атлети Донеччини отримають: за перше місце – 250 тис. грн, за друге – 160 тис. грн, за третє – 110 тис. грн.

Зазначається, що за підготовку спортсменів, які мають досягнення на міжнародних змаганнях, їх тренерам встановлюється винагорода у розмірі 50% (першим тренерам – 25%) від розміру винагороди, встановленої для атлета.

Розпорядження вже зареєстровано в Головному територіальному управлінні юстиції у Донецькій області та набере чинності з дня опублікування. Виплата винагород буде здійснюватися в межах видатків, передбачених в обласному бюджеті.

Як відомо, Національний олімпійський комітет України - громадська організація, яка розвиває олімпійський рух -  в доповнення до державних премій встановив власні грошові винагороди для медалістів Ігор ХХХІ Олімпіади, які з 5 по 21 серпня відбуватимуться у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Сума преміальних складатиме 300, 200 та 120 тис. грн за кожну золоту, срібну та бронзову медаль відповідно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-