У Донецькій області оголошено конкурс для ЗМІ по децентралізації

У Донецькій області оголошено конкурс для ЗМІ по децентралізації

Укрінформ
Асоціація міст України оголошує конкурс "Спроможні громади – сильна держава" для регіональних ЗМІ на краще висвітлення децентралізаційної реформи.

Про це під час прес-конференції у Краматорську повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Стокоз, повідомляє сайт Донецької ОДА.

"Мета конкурсу – залучити регіональні ЗМІ до просування децентралізаційної реформи, висвітлення процесу об’єднання та формування спроможних громад, поширення інформації про життя громад, їх успіхи та розвиток", - повідомив заступник очільника області.

У конкурсі 3 номінації - публікація в друкованих або Інтернет ЗМІ, телевізійна програма та радіопрограма. Головна вимога – змістовне висвітлення "Децентралізаційного марафону". Прийом публікацій розпочався 4 липня та триває до 4 жовтня 2016 року. Оголошення результатів відбудеться 15 листопада.

Як повідомив І.Стокоз, у минулому році створено 3 об’єднані громади: Лиманську, Черкаську і Октябрьську (Шахівську), в якій 17 липня відбулися перші вибори старост.

Також він зазначив, що на користь децентралізації свідчить і те, що держава спрямувала чималий ресурс  на допомогу новоствореним громадам. До кінця 2016 року на підконтрольній Україні території Донецької області мають сформуватися ще 10 громад - Бахмутська, Миколаївська, Соледарська, Андріївська, Очеретинська, Білозерська, Краматорська, Світлодарська, Сіверська та Комарська.

"Сильна громада – фінансово самостійна громада. І саме зараз коли іде децентралізаційний марафон, треба думати про майбутнє. Соціальна відповідальність громади – найкращий шлях до виховання нового громадянина та формування нового обличчя Донеччини", - наголосив Ігор Стокоз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-