Половина мешканців Донеччини мають отримувати субсидії - Жебрівський

Половина мешканців Донеччини мають отримувати субсидії - Жебрівський

Укрінформ
Щонайменше 50% жителів Донецької області повинні отримували державну допомогу у вигляді субсидій.

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час робочої наради з міністром соціальної політики України Андрієм Ревою і представниками органів соціального захисту населення у четвер Краматорську. 

"Павло Жебрівський також наголосив, що департамент соціального захисту населення повинен створити всі умови, щоб як мінімум 50% жителів Донеччини отримували державну допомогу у вигляді субсидій", - йдеться у повідомленні.

Очільник області також запропонував збільшити обсяг субсидій на тверде паливо для населення. "Зараз ми субсидуємо закордонний газ, а не українське вугілля. Якщо перерозподілити фінансовий ресурс у межах субсидій, це сприяло би фіксації цін на вугілля та поступової відмови від російського газу", - підкреслив Жебрівський.

За словами директора департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА Олени Токаревої, наразі вартість твердого палива складає 3-3,5 тис. грн за тонну. В середньому під час холодного періоду на опалення одного помешкання витрачається 3,5-4,3 тони.

"Нормативними документами передбачено пільги на 1 тонну вугілля й субсидії на 2 тонни. Якщо збільшити цей показник хоча б до трьох тонн, це значно допоможе населенню", - підкреслила Олена Токарева.

Андрій Рева підтримав голову Донецької облдержадміністрації у цьому намірі. "Не заощаджуйте державний ресурс, тому що держава повинна стояти на захисті своїх громадян", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-