Рева: Місцева влада скоро бігатиме за реєстрацією переселенців

Рева: Місцева влада скоро бігатиме за реєстрацією переселенців

Укрінформ
До Постановки Кабміну №207  "Про затвердження Правил реєстрації місця проживання" будуть внесені зміни щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб (ВПО), після чого органи місцевої влади будуть самі зацікавлені реєструвати таких осіб, бо це збільшуватиме субвенції з держбюджету місцевим бюджетам.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час прес-конференції у Краматорську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є порядок реєстрації місця проживання і є місця перебування. І от коли ми відв’язали процес виплат від місця перебування, то тепер платимо по самому факту наявності статусу ВПО.  Ми через зміни у Постанові №207 зробимо так, що органи місцевої влади будуть зацікавлені реєструвати цю особу, вони будуть самі бігати, бо це буде давати їм право виставляти відповідні розрахунки міністерству фінансів для отримання допомоги", - повідомив міністр.

При цьому, міністр зазначив, що самі довідки ВПО повинні відійти у минуле, а реєстрація повинна стосуватися не лише переселенців, а усіх людей, хто просто переїхав з одного населеного пункту в інший жити чи працювати.

"Я думаю, що довідки мають відійти трохи в минуле. Повинна бути реєстрація за місцем перебування…Для усіх", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-