"Карітас Краматорськ" допоміг медикаментами на 600 тис. грн та з відновленням 300 будинків

Укрінформ
В червні завершився термін виконання благодійним фондом "Карітас Краматорськ" одного з соціально важливих проектів – "Підготовки до зими в буферній зоні Луганської та Донецької областей II".

Як повідомляє Донецька ОДА, проект передбачав такі види допомоги, як забезпечення медичними аптечками, рецептурними медикаментами, паливом для обігріву, електрообігрівачами, матеріалами для ремонту пошкоджених війною будівель, психологічний супровід.

"В рамках проекту БФ "Карітас Краматорськ" забезпечив громадян пільгових категорій рецептурними медикаментами на суму понад 610 тис. грн. Соціальні працівники фонду доправили бенефіціарам 1900 медичних аптечок, 104 електрообігрівача для опалення приміщень у зимовий період, забезпечили паливними брикетами 1380 домогосподарств, розташованих в буферній зоні", - йдеться у повідомленні.

Крім того, завдяки "Карітас Краматорськ" власники майже 300 домогосподарств відновлять будинки, які зазнали руйнувань. Допомогу різних видів отримали мешканці 4 міст і 12 селищ, розташованих в буферній зоні на Донеччині та Луганщині.

Директор БФ «Карітас Краматорськ» отець Василь Іванюк наголосив, що виконання важливого проекту, який дозволить багатьом мешканцям буферної зони провести холодну пору року в більш комфортних умовах, стало можливим за підтримки європейського інвестора Cordaid (Building flourishing communities).

Благодійний фонд "Карітас Краматорськ" було створено навесні 2015 року. Його діяльність спрямована на надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, які мешкають в містах північного регіону Донеччини, та мешканцям буферної зони. Фінансове забезпечення роботи БФ "Карітас Краматорськ" здійснюють організації та благодійники з країн Європи.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-