Жителі

Жителі "сірої" Отрадівки вже зі світлом

Укрінформ
Електропостачання в населені пункти в "сірій зоні" на Донеччині – невелике село Отрадівка та два ще менші поселення Миколаївка- 1 та Миколаївка-2 – у середу після обіду було відновлено.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу завідувач сектору з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Артемівської райдержадміністрації Андрій Скляренко.

"В 15.00 електропостачання вже було відновлено, як на Отрадівку, так і на Миколаївку-1, Миколаївку-2", - сказав він.

А.Скляренко додав, що спочатку місцем робіт пройшла саперна команда військових під керівництво групи цивільно-військового співробітництва ЗСУ, а потім до роботи приступили працівники районних електромереж.

Як повідомляло агентство, 9 липня обірвало на околиці Отрадівки, яка знаходиться між КПВВ "Зайцево" та КП "Майорськ", обірвало лінію електромереж (близько 400-450 метрів), в результаті чого цей населений пункт та 2 сусідні поселення (загалом близько 150 осіб) залишися без світла. Керівництво районних електромереж, яке належить приватній компанії ДТЕК,  зволікало з ремонтом, посилаючись на необхідність письмового дозволу зі штабу АТО, заявку щодо чого також було подано не відразу.  Натомість військові запевнили, що відразу погодилися сприяти відновленню електропостачання, ніякого письмового дозволу не потрібно та виділили відповідну саперну команду для обстеження місця робіт, вслід за якою мали йти електрики. Начальник прес-центру штабу АТО Валентин Буряченко назвав поведінку керівництва районних електромереж "саботажем".

З метою огляду ситуації та місці та пояснення проблеми місцевим жителям 19 липня Отрадівку відвідала група військових на чолі із заступником керівника АТО у взаємодії з громадськістю і ЗМІ Юрієм Цурком, а також представники військово-цивільного співробітництва, райдержадміністрації. У ході зустрічі обурені місцеві мешканці, які понад 10 днів залишалися без світла, а в селі також немає газу, пригрозили вдатися до радикальних дій - як-то перекриття деревами траси Бахмут-Горлівка  - у разі, якщо проблема не буде вирішена.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-