Бойовики знеструмили Авдіївський коксохім. Місто теж без електрики

Бойовики знеструмили Авдіївський коксохім. Місто теж без електрики

Укрінформ
У результаті бойових дій бойовиків пошкоджено два останніх високовольтних введення, що живлять Авдіївський коксохімічний завод Групи Метінвест.

Про це повідомляє прес-служба ПрАТ «Авдіївський коксохімічний завод».

«Сьогодні вночі, 20 липня, у результаті бойових дій було пошкоджено два останніх високовольтних введення, що живлять Авдіївський коксохімічний завод Групи Метінвест. Наразі за рахунок власної генерації (у роботі два промислових генератора) перший і другий коксові цехи забезпечені електроенергією і перебувають на мінімальному рівні виробництва. Третій і четвертий цехи в екстреному порядку переводяться у режим консервації», - йдеться у повідомленні.

Останні кілька місяців Авдіївський коксохімічний завод отримував електроенергію від двох високовольтних ліній із чотирьох необхідних.

Зараз бригада енергетиків заводу та фахівців ДТЕК намагаються домовитися з військовими про надання зеленого коридору для виконання ремонтно-відновлювальних робіт.

"Ситуація позначилася на Авдіївці. У місті немає електрики. Через знеструмлення Донецької фільтрувальної станції обмежено подачу води", - зазначили у компанії.

Як повідомлялось, з початку ведення бойових дій АКХЗ зупиняється вже втринадцяте. Підприємство неодноразово зазнавало масованих обстрілів. На території АКХЗ розірвалося понад 320 снарядів, дев'ять працівників заводу загинули, понад 50 людей дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-