В буферній Отрадівці немає світла 12 днів, жителі погрожують перекрити трасу Бахмут-Горлівка

В буферній Отрадівці немає світла 12 днів, жителі погрожують перекрити трасу Бахмут-Горлівка

Укрінформ
У Донецькій області в результаті обриву лінії електропередач без світла залишилися 3 населених пунктах у "буферній зоні", які знаходиться між КПВВ "Зайцево" та КП "Майорськ" – село Отрадівка та два поселення Миколаївка-1 та Миколаївка-2 (загалом близько 150 осіб).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, обрив стався ще 9 липня, однак досі не був ліквідований, що змусило обурених людей пригрозити перекриттям траси між Горлівкою та Бахмутом (Артемівськ).

З метою огляду ситуації на місці та пояснення проблеми місцевим жителям 19 липня Отрадівку відвідала група військових на чолі із заступником керівника АТО у взаємодії з громадськістю і ЗМІ Юрієм Цурком, а також представники військово-цивільного співробітництва, райдержадміністрації. У ході зустрічі місцеві мешканці пригрозили вдатися до радикальних дій, як-то перекриття деревами траси, якщо проблема не буде вирішена.  Зі свого боку, військові пояснили суть проблеми та запевнили у її якнайшвидшому розв’язанні.

"Ми дали обіцянку приїхати, зустрітися - і виконали її. Люди побачили і зрозуміли, що Збройні Сили України завжди готові прийти на допомогу. Чому себе так безвідповідально поводять районні електромережі, які належать приватній компанії ДТЕК, нам не зрозуміло", - повідомив начальник прес-центру штабу АТО Валентин Буряченко.

Коментуючи кореспонденту агентства ситуацію, що склалася, він зазначив, що на околиці села Отрадівка 9 липня обірвало лінію електромереж (близько 400-450 метрів), в результаті чого цей населений пункт та 2 сусідні поселення залишися без світла.

"Місцеві мешканці звернулися до районних електромереж, які належать приватному підприємству ДТЕК, з проханням відновити їм електропостачання. Але керівництво районних електромереж затягувало, з 9 по 14 липня заявку місцевих мешканців взагалі залишило без розгляду, а потім прислало на штаб АТО прохання, щоб він забезпечив їм розмінування, безпеку. Штаб АТО негайно відреагував, відразу було віддано розпорядження. Був визначений саперний підрозділ, який мав виконувати ці роботи", - зазначив Буряченко.

За його словами, справа залишалася лише за тим, щоб слідом за саперами йшли енергетики і відновлювали електромережу. "Але з незрозумілих причин районні електромережі зайняли таку позицію: вимагають від штабу АТО листа, в якому штаб нібито має запевнити, що будуть проведені ці роботи. Тобто, замість конструктивної роботи та виконання своїх власних обов’язків, керівництво Бахмутської РЕС погрузло у нікому не потрібних бюрократичних відписках, а в цей час страждають люди, які доведені до відчаю", - додав начальник прес-центру штабу АТО.

Поруч з цим, як повідомили в Артемівській райдержадміністрації, в самих районних електромережах стали вимагати від штабу АТО письмовий дозвіл на роботи після того, як днями під час відновлювальних робіт в сел.Луганське на "розтяжці" підірвався енергетик. 

За словами В.Буряченка, військові зі свого боку вичерпали весь свій ресурс впливу і будуть звертатися до керівництва військо-цивільної адміністрації області, щоб та втрутилася для розв’язання проблеми: "Ми ж не можемо під конвоєм привезти цих ресовців".

"Складається враження, що ресовці навмисно це роблять, щоб викликати напругу, невдоволення. Інакше, як саботаж, я розцінювати поведінку керівництва РЕС не можу", - підкреслив начальник прес-центру штабу АТО.

Представник військово-цивільного співробітництва у Бахмутському районі також зазначив, що станом на ранок 19 липня представники районних електромереж були готові приступити до роботи, однак потім відмовилися "через погодні умови". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-