Краматорськ отримає 685 млн грн, подано проектів до ЄІБ ще на 536 млн грн

Краматорськ отримає 685 млн грн, подано проектів до ЄІБ ще на 536 млн грн

Укрінформ
До кінця року Краматорськ має отримати з обласного та державного бюджетів фінансування на суму 685 млн грн. Крім того, подано проектів до Європейського інвестиційного банку  (ЄІБ) на суму 536 млн грн.

Про це було повідомлено під час наради, яку провів голова Донецької ОДА Павло Жебрівський за участі профільних департаментів з метою заслуховуванням готовності міської влади Краматорська до реалізації інфраструктурних проектів. (http://donoda.gov.ua/?lang=ua&sec=02.03.09&iface=Public&cmd=view&args=id:40800;tags%24_exclude:46)

"Загалом до кінця року Краматорську передбачене фінансування за рахунок обласного та державного бюджетів на суму 685 млн грн. Крім того, подано проектів до Європейського інвестиційного банку на суму 536 млн грн. Ще 71 млн грн виділяє місто в рамках співфінансування", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що після втілення всіх запланованих проектів городяни отримають стабільне та безпечне водопостачання, значну кількість відремонтованих соціальних об’єктів, якісні дороги, нові тролейбуси, сучасний Центр надання адміністративних послуг, модернізовані школи та садочки, місця для відпочинку та культури тощо.

Усі замовлення на виконання будівельних і ремонтних робіт міська влада робитиме через систему електронних закупівель ProZorro. Зекономлені кошти голова Донецької ОДА порадив спрямувати на концептуальну зміну центрального майдану.

"Якщо нам вдасться ефективно використати кошти до кінця року, ми отримаємо з Краматорська справжнє місто для людей, а не просто населений пункт поруч із заводами. Тут проживає 200 тисяч населення, але немає українських книгарень, хімчистки, слабо розвинена сфера послуг. Це все міг би охопити дрібний і середній бізнес. Необхідно створювати клас незалежних людей, власників, які мають власну думку. Саме на таких тримається демократія і держава", - наголосив Павло Жебрівський.

Загалом очільник області позитивно оцінив підготовчу роботу Краматорська, порадивши активізувати процес створення ОСББ та розвитку другої ланки медицини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-