Красногорівка відзначила День міста та День металурга

Красногорівка відзначила День міста та День металурга

Фото
Укрінформ
Прифронтове місто Красногорівка 17 липня відзначило одразу два свята - День міста та День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

Як повідомляє сайт Донецької ОДА, з цього приводу до міста сьогодні завітали представники обласної та районної влади, а також представники дружньої Сумщини, а саме з  міст-побратимів Красногорівки - Конотопу та Охтирки.

"Незважаючи на прифронтові реалії, на урочисті заходи в міському парку зібралися більше сотні жителів", - йдеться у повідомленні.

"Другий рік поспіль ми відзначаємо день вашого славного міста під час війни. Кожного дня лунають постріли, але Красногорівка живе. Сьогодні тут живуть люди, діти, і ніхто нікуди не збирається виїжджати, бо це наша з вами земля. І залишити її мають насправді зайди, які не розуміють, що це територія України. Іншої Батьківщини у нас немає", - наголосив, виступаючи перед городянами голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.

У Красногорівці вже два роки не працює бюджетоутворююче підприємство – вогнетривкий завод. Тому подвійне свято – день металурга - міські жителі змушені відзначати в очікуванні, коли їм повернуть робочі місця.

"Є проблеми. З величезними перешкодами, спільно з військово-цивільним співробітництвом ми проклали газову трубу, пошкоджену минулого літа внаслідок обстрілів бойовиків. Сьогодні для інсталяції ГРС потрібно 3-4 дні, і ми змогли б відновити металургійну галузь міста. Але з окупованої сторони не хочуть, щоб красногорівці мали роботу, щоб працював завод, а люди почували себе захищеними. І все ж, обласна влада доведе справу до кінця. Наперекір Путіну і його посіпакам наступного року ми будемо повноцінно святкувати день металурга, який відображає сутність Красногорівки", - пообіцяв очільник області.

Після урочистої частини голова облдержадміністрації оглянув стан Красногорівської ЗОШ №2, яка зазнала чисельних пошкоджень в ході проведення бойових дій. Разом з керівництвом школи було  обговорено питання процесу відновлення навчального закладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-