У Бахмуті затримали зв'язківця бойовиків

У Бахмуті затримали зв'язківця бойовиків

Укрінформ
У Бахмутському районі Донецької області правоохоронцями був затриманий зв'язківець бойовиків, який працював під керівництвом російського інструктора.

Про це у вівторок повідомили в Бахмутському відділі поліції ГУ НП в Донецькій області.

"В результаті спецзаходів щодо виявлення учасників незаконних збройних формувань (НВФ) та їх пособників, які можуть бути причетні до підготовки диверсій і загрожувати безпеці мирних жителів, поліцейські Бахмута затримали місцевого жителя. Бойовик перебував у лавах терористів з листопада 2015 року", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що багатий тюремний стаж найманця не збентежив ватажків угруповання - «керівництвом» бандформування йому було довірено ремонт комп'ютерної техніки, а також налаштування рацій і польовий зв'язку штабу з передової. Після місяця роботи чоловікові видали автомат «Калашникова» і 4 ріжка до нього для здійснення охорони цього ж штабу. Крім того, в його обов'язки входила завантаження боєприпасів до мінометів в автомобіль «Урал», який відвозив міни на передову.

За все це бойовика видавали 3500 російських рублів щомісяця до квітня цього року включно. З квітня чоловіка направили на проходження військово-медичної комісії військкомату Горлівки, однак він проігнорував установки російського інструктора по військовій справі і замість того, щоб продовжити роботу в «ДНР», втік в українське місто Світлодарськ. Тут з кінця травня він жив, де доведеться, приховуючи свою участь у бандформуванні.

Під час ретельного відпрацювання осіб, які можуть бути причетні до діяльності НВФ, оперативники вийшли на зловмисника і зібрали докази його провини.

"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. В даний час проводяться слідчі дії", - констатували в поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-