На Донеччині через ProZorro оголосили тендерів вже на 1,27 млрд грн

На Донеччині через ProZorro оголосили тендерів вже на 1,27 млрд грн

Укрінформ
Через електронну систему публічних закупівель ProZorro в Донецькій області з початку року оголошено 6630 тендерів на планову суму 1,272 млрд грн.

Про це повідомив у понеділок департамент економіки Донецької ОДА. 

"З початку року через систему ProZorro 527 розпорядниками бюджетних коштів Донецької області оголошено 6630 тендерів на планову суму 1,272 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

При цьому, 390 організаторами закупівель завершено 2887 процедур торгів на суму 260,3 млн грн. Економія бюджетних коштів склала 25,85 млн грн, або 10%.

Згідно з ОДА, найбільша кількість тендерів оголошена департаментом капітального будівництва ОДА (41 тендер на планову суму 41,87 млн грн).

На місцевому рівні найбільш активними були м. Маріуполь (3431 тендер на планову суму  694,17 млн грн) та м. Краматорськ (299 тендерів на планову суму 37,47 млн грн). Не здійснювали закупівлі замовники Ясинуватського та Бойківського (Тельманівського) районів.

Як повідомили в облдержадміністрації, наразі забезпечено напрацювання організаційних засад здійснення електронних державних закупівель:

  • створено робочу групу з питань здійснення державних закупівель та запобігання проявам корупції, до складу якої увійшли старший радник ПРООН з питань боротьби із корупцією, активісти впровадження системи ProZorro, представники громадських організацій, фахівці структурних підрозділів ОДА
  • розроблено базові критерії та рекомендації для закупівель через ProZorro, а також проекти типових договорів (контрактів) за напрямками закупівель
  • узагальнено перелік посадових осіб, відповідальних за впровадження системи ProZorro на рівні місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, структурних підрозділів ОДА
  • підготовлено розпорядження голови ОДА, керівника обласної ВЦА "Про організацію електронних закупівель товарів, робіт і послуг" (від 04.07.2016 №549), яким встановлено межі застосування допорогових закупівель на рівні 10 тис. грн
  • розроблено рекомендований порядок здійснення допорогових закупівель
  • з метою уникнення можливих ризиків при здійснені закупівель для розпорядників бюджетних коштів підготовлено перелік "проблемних" банків, що перебувають в стані ліквідації або є претендентами на ліквідацію. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-