На Донеччині судитимуть поліцейського, який співпрацював з

На Донеччині судитимуть поліцейського, який співпрацював з "ДНР"

Укрінформ
На Донеччині судитимуть поліцейського, який співпрацював з терористичною організацією "ДНР".

Про це в понеділок повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"За сприяння терористичній організації "Донецька народна республіка" судитимуть оперуповноваженого Красноармійського ВП ГУ НП в Донецькій області", - сказано в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що старший лейтенант поліції сприяв діяльності терористичної організації "ДНР". Так, правоохоронець підтримував тісний зв’язок із своїм братом, якому передав відомості про діяльність та особисті дані працівників правоохоронних органів і військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь у проведенні АТО. Останній повинен був передати ці дані бойовикам.

Втім, 30 січня брата правоохоронця було затримано під час спроби перетину лінії розмежування у бік непідконтрольної українській владі території. Працівники СБУ вилучили у нього відомості щодо правоохоронців, які він мав намір передати терористам.

Наразі обвинувальний акт за ч. 1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації) стосовно колишнього правоохоронця та його брата скеровано до суду для розгляду по суті.

Обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-