Бойовики зірвали ремонт на аварійному хімзаводі під Горлівкою - штаб

Бойовики зірвали ремонт на аварійному хімзаводі під Горлівкою - штаб

Укрінформ
Бойовики вкотре зірвали ремонтно-відновлювальні роботи з укріплення аварійної дамби фенольного заводу під Горлівкою Донецької області.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"7 липня представниками НЗФ ОРДО було зірвано роботи з укріплення аварійної дамби фенольного заводу, що розташований неподалік Горлівки", - йдеться в повідомленні.

За повідомленням спостерігача української групи Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, близько 13:00 години йому зателефонував представник російської сторони СЦКК, який знаходився по той бік лінії розмежування, та повідомив про те, що ОРДО без жодних пояснень відкликало надані раніше гарантії безпеки і роботу необхідно терміново зупинити.

"Роботи, що проводилися в присутності української та російської груп СЦКК, а також патрулів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ довелося перервати на невизначений термін до з’ясування усіх обставин", - зазначають у прес-центрі.

Штаб наголошує на тому, що після тривалого часу ремонтно-відновлювальний етап на цьому об’єкті продовжився лише чотири дні тому - 4 липня. Задля цього було докладено чималих зусиль груп СЦКК та СММ ОБСЄ. Нині ремонт знову зупинився.

"Українська група СЦКК закликала російську вплинути на ОРДО та попередити можливу екологічну катастрофу регіонального масштабу, адже ймовірно привід був знову надуманим та не відповідає дійсності", - підкреслюють у прес-центрі АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-