Прокуратура Донеччини скасувала незаконний тендер на 1,7 мільйона

Прокуратура Донеччини скасувала незаконний тендер на 1,7 мільйона

Укрінформ
У Донецькій області на вимогу прокуратури скасовано незаконний тендер на суму 1,7 млн грн., проведений відділом освіти Добропільської міськради.

Про це у вівторок повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Костянтинівською місцевою прокуратурою вивчено законність проведеної відділом освіти Добропільської міської ради закупівлі за бюджетні кошти... За результатами перевірки в інтересах держави подано позовну заяву до Господарського суду Донецької області про визнання результатів торгів та договору закупівлі за бюджетні кошти на суму понад 1,7 млн грн недійсними», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі пояснили, що правоохоронцями було встановлено, що Добропільська міська рада проводила тендерні закупівлі щодо постачання в навчальні заклади електричних приладів – жарових шаф, прасок з парогенератором, електричних сковорідок, миючих пилососів, термобаків і електроплит. Сума тендеру становила понад 1,7 млн грн.

За результатами торгів переможцем стало підприємство, яке запропонувало найнижчу ціну на зазначену продукцію.

Однак, як встановила прокуратура, процедура закупівлі проведена з порушенням вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель», а вказане приватне підприємство фактично не має можливості поставити міськраді необхідне обладнання, оскільки їхні товари не відповідають параметрам, які вказав заявник.

Після подачі прокуратурою позову про визнання результатів торгів та договору закупівлі за бюджетні кошти недійсними, ухвалою господарського суду Донецької області провадження у справі припинено у зв'язку з добровільним виконанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-