Бойовики

Бойовики "ДНР" вбили свого російського начальника-психа

Укрінформ
 Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтверджує знищення кадрового офіцера Російської Федерації Олександра Бушуєва на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні ГУР Міноборони у Фейсбук.

"Підтверджено знищення командира 7 окремої мотострілецької бригади полковника ЗС РФ Бушуєва Олександра Миколайовича у районі н.п.Харцизьк у результаті спрацювання осколкової міни направленої дії великої потужності під час його пересування з власною охороною до м.Донецька", - зазначається у повідомленні.

У розвідці зауважили, що зазначеній події передували погрози з боку командирів окремих підрозділів 7 омсбр "вчинити справедливий суд над недолугим командиром".

Читайте також: Росія направила психологів у «дебальцевську бригаду»

"Обурення командного складу бригади викликали панічні та помилкові дії полковника ЗС РФ Бушуєва 29-30 червня ц.р., внаслідок яких 7 омсбр понесла значні втрати", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, для впорядкування чергового конфлікту у 7 омсбр, командування 2 АК тимчасово відсторонило командира бригади від виконання обов’язків та направило його у відрядження до Донецька. У результаті мінної пастки Бушуєва було знищено, а два його охоронці (кадрові військовослужбовці сил спеціального призначення ЗС РФ) отримали важкі поранення.

У ГУР Міноборони зазначають, що російське окупаційне командування зі свого боку готує інформаційну кампанію щодо спростування факту та причин смерті цього кадрового російського офіцера під Донецьком.

За даними української розвідки, 3 липня всього знищено п’ятеро та поранено шестеро військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК, а також 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК.

Найбільші втрати понесли підрозділи 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ.

Українська сторона також надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем калібром понад 100-мм, САУ та 122-мм РСЗВ "Град" у районах н.п.Стаханов, Горлівка, Саханка, Докучаєвськ, Дебальцеве, Вуглегірськ та Бойківське.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-