Мінрегіонрозвитку хоче на Донеччині 3 госпітальні округи замість 16-ти

Мінрегіонрозвитку хоче на Донеччині 3 госпітальні округи замість 16-ти

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку запропонувало Донецькій облдержадміністрації створити лише 3 госпітальних округи замість раніше запланованих 16-ти.

Про це під час засідання колегії ОДА повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Колесник.

"Ми планували створити госпітальні округи таким чином, щоб вони охоплювали всю область і мали можливість виконувати стандарти надання медичних послуг. Але нам запропонували створити об’єднання закладів охорони здоров’я лише в Бахмуті, Краматорську та Маріуполі. Ми можемо погодитись щонайменше на 5 – додати ще Покровськ і Волноваху", - підкреслив він.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський наказав департаменту охорони здоров’я підготувати лист до Кабінету Міністрів із обґрунтуванням щодо належного формування госпітальних округів в області, спираючись на європейські норми.

"Вивчіть досвід пострадянських країн, які вже стали на шлях європейського розвитку, як проходили реформи охорони здоров’я у Польщі та Чехії, визначте шляхи можливих перетворень на Донеччині. У Молдови, наприклад, можна перейняти досвід страхової медицини", - підкреслив він.

Очільник області також наголосив на необхідності оптимізації закладів охорони здоров’я. За його словами, не завжди доцільно мати лікарню в кожному селі, важливіше мати швидкий доступ до якісної медицини.

"Хто хоче піти до лікаря, який лише двічі на тиждень робить операції з видалення апендициту, або двічі на місяць приймає пологи? Такі заклади охорони здоров’я безперспективні. Наша ключова задача – не помазати людину зеленкою, а надати їй якісну медичну допомогу", - наголосив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-