За сміття на стихійних звалищах штрафи будуть величезними – Жебрівський

За сміття на стихійних звалищах штрафи будуть величезними – Жебрівський

Укрінформ
Головам міст, районів і селищ необхідно приділити особливу увагу ліквідації неліцензованих сміттєзвалищ та створити чіткий план з урахуванням часових рамок і фінансової підтримки з їх ліквідації.

Про це заявив під час засідання колегії ОДА у Краматорську очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

"Екологічна інспекція буде нещадно штрафувати тих, хто викидає сміття на стихійні звалища. Штрафи будуть величезними. Якщо ви не приділити належну увагу цьому питанню, то каратиму і чиновників. Територія Донецької області повинна бути чистою", - підкреслив він.

Директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА Сергій Натрус повідомив, що Донецькою ОДА у цьому році передбачено виконання 64 природоохоронних заходів на суму 376,5 млн грн. Гроші розподілені між департаментами капітального будівництва й екології та природних ресурсів Донецької ОДА, міськими бюджетами, а також виконавцями окремих заходів з охорони навколишнього середовища.

Наразі департаментом капітального будівництва вже розпочато виконання робіт по 5 заходам. "У Костянтинівці реконструюють міські очисні споруди, будують самопливний каналізаційний колектор та реконструюють каналізаційну насосну станцію №5. У Слов’янську також реконструюють самопливний каналізаційний колектор, а в Лимані будують каналізаційно-насосну станцію", - повідомив Натрус.

Поруч з цим, "Донецьким регіональним центром поводження з відходами" розпочато роботу з будівництва спеціалізованого полігона для захоронення відходів та реконструкції відділу сортування твердих побутових відходів (ТПВ) у м. Краматорськ. Також передбачена закупівля машин для збору та транспортування ТПВ.

У Бахмутському районі розпочато тендерні процедури з реконструкції очисних споруд с. Красного  та Бахмутського екологічного скверу.

Крім того, у Краматорську продовжується робота з реконструкції парків ім. Бернадського та ім. Пушкіна. Також у місті відремонтують мережі водовідведення.

Згідно з ОДА, Лиманська міська рада проводить тендер на реконструкцію КНС "Чапаєва". Новогродівка готується реконструювати сквер ім. Т. Шевченка та придбати машини для збору та перевезення відходів. Торецький виконком також планує озеленити центральний міський парк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-