Жебрівський: мери і голови РДА повинні знати учасників АТО поіменно

Жебрівський: мери і голови РДА повинні знати учасників АТО поіменно

Укрінформ
Усі мери та голови райдержадміністрацій Донеччини повинні знати поіменно усіх учасників АТО області поіменно та надавати їм необхідне сприяння з метою забезпечення усіма пільгами, передбаченими законодавством.  

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час засідання колегії ОДА у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що міські голови, особливо ті, які давно працюють, та голови райдержадміністрацій чітко знають своїх ветеранів Другої світової війни, війни в Афганістані, але на сьогодні є і питання учасників АТО, яких ми не ідентифікуємо. І тому зобов’язання кожного міського голови,  кожного голови РДА  - знати поіменно учасників АТО. Їх не так і багато", - наголосив Жебрівський.

Найбільше зареєстрованих учасників АТО зі статусом УБД (учасник бойових дій) у Бахмуті, де знаходиться склад довготривалого зберігання військової техніки, в інших містах і районах їх не так і багато, додав очільник області.

"Є вимога до усіх міських голів та голів райдержадміністрацій знати їх особисто", - заявив Жебрівський під час колегії, де, зокрема, розглядалася організація та якість надання медичної допомоги учасникам бойових дій, ветеранам війни та забезпечення їх пільгами згідно з чинним законодавством.

Як повідомив заступник директора департамент охорони здоров’я Донецької ОДА Володимир Колесников, у Донецькій області на обліку в органах соціального захисту населення перебувають 3876 учасників АТО зі статусом УБД, але відповідно до реєстрів, які ведуться в усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги персоніфіковано лише 258 осіб (по самозверненню).  Він наголосив, що приділяється значна увага питанням медичного забезпечення та адаптації бійців АТО, розроблено "дорожню карту демобілізованого військовослужбовця".  В комунальній лікувально-профілактичній установі "Обласний госпіталь для ветеранів війни м.Святогірськ" проводиться медична реабілітація учасників бойових дій, ветеранів війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-