ОБСЄ викрила брехню

ОБСЄ викрила брехню "ДНР" про бойовиків-саперів під Широкиним

Укрінформ
В окупаційній адміністрації окремих районів Донецької області (ОРДО) збрехали, що захоплені українськими військовими 8 бойовиків під Широкиним 27 червня займалися розмінуваннями нібито за погодженням з Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ.

Це випливає з коментаря СММ ОБСЄ, опублікованого на сторінці Місії у Facebook.

"У відповідь на повідомлення про операції 27 червня в районі Широкиного, які ймовірно проводилися за рекомендацією або за погодженням з СММ: СММ ОБСЄ НЕ отримувала жодної інформації від СЦКК або когось іншого про проведення розмінування або запитів для моніторингу таких робіт 27 червня в районі Широкиного", - наголошується у повідомленні.

Зазначається, що СММ  повідомляла про свої спостереження у Щоденному звіті, "який доступний трьома мовами".

"Крім того, в той день Місія не давала завдання або пропозицій жодній зі сторін стосовно проведення яких-небудь конкретних операцій з перевірки режиму припинення вогню. Враховуючи роль СММ ОБСЄ, яка полягає в наданні об'єктивної і достовірної інформації про конкретні випадки, а також про загальну ситуацію з безпекою на місцях, Місія закликає сторони утримуватися від хибних заяв, які вводять в оману", - говориться у повідомленні.

Як повідомлялося, 27 червня 2016 року у результаті успішних дій сил АТО по знешкодженню диверсійно-розвідувальної групи у районі н.п.Водяне (3-4 км від Широкиного) захоплено в полон 8 бойовиків з т.з. "5 мотострілецької роти 2 мотострілецького батальйону 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти" (Новоазовськ) 1 армійського корпусу ЗС РФ (сформований на території т.з. "ДНР").  Ще 2 бойовиків, які вчинили збройний опір, було вбито.

Група противника, яку було виявлено українськими військовими під час обходу позицій,  перемістила свої позиції на 2,5 км від визначеної Мінськими домовленостями лінії розмежування в бік сил АТО і проводила інженерне облаштування вже нових позицій та мінування підходів до них.

Втім, головний пропагандист донецьких бойовиків Едуард Басурін, який щодня виступає з брехливими "зведеннями" про оперативну обстановку, заявив, що затримана група бойовиків є "окремим саперним підрозділом", який нібито "проводив планове розмінування території за погодженням з місією ОБСЄ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-