ОБСЄ: На блокпостах «ДНР» люди скаржаться на відсутність питної води, туалетів і медпунктів

ОБСЄ: На блокпостах «ДНР» люди скаржаться на відсутність питної води, туалетів і медпунктів

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) фіксує скарги людей на відсутність питної води, туалетів і медпунктів на лінії розмежування і блокпостах «ДНР».

Про це йдеться у черговому звіті про діяльність місії.

«На блокпосту «ДНР» поблизу Горлівки СММ бачила приблизно 425 цивільних автомобілів і 450 осіб, що стояли в черзі в напрямку підконтрольних уряду районів, а також 56 цивільних автомобілів - в протилежному напрямку. Члени патруля поспілкувалися з людьми, які стояли в черзі. Вони скаржилися на тривалий час очікування (6-12 годин), а також відсутність туалетів, питної води і укриттів. Член «ДНР» відмовився відповісти на будь-які закпитання СММ», - заявили спостерігачі.

За їх словами, на блокпосту, розташованому на південно-східній околиці підконтрольного «ДНР» с. Верхнешироківське (раніше - с.Жовтень, 29 км на північний схід від Маріуполя), СММ зафіксувала 250 цивільних автомобілів, що прямували в підконтрольні уряду райони. Кілька людей (чоловіки і жінки різного віку) розповіли спостерігачам, що, для того, щоб пройти блокпост, їм довелося стояти в черзі понад п'ять годин, і знову висловили скарги, які неодноразово чули спостерігачі, - на відсутність туалетів, питної води і медичного пункту як на цьому, так і на інших маршрутах перетину лінії зіткнення.

Спостерігачі також зазначили, що багато людей змушені ночувати в чергах на блокпостах.

Так, недалеко від м.Мар'їнка (23 км від Донецька) на ділянці між останнім блокпостом «ДНР» і першим урядовим блокпостом люди залишилися ночувати через те, що блокпости закрилися, а протягом дня були тривалі затримки.

«Співрозмовники спостерігачів поскаржилися, що між цими блокпостами відсутні туалети, питна вода та кіоски, де можна було б купити продукти харчування», - констатували в СММ. Також повідомили, що на блокпості патруль місії бачив автомобіль швидкої допомоги і бригаду лікарів, які надавали допомогу літній жінці, яка, за непідтвердженою інформацією, після довгих годин очікування у спеку (температура в тіні сягала 34 градусів за Цельсієм) втратила свідомість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-