Жебрівський: в СБУ проти відкриття аеропорту у Маріуполі з міркувань безпеки

Жебрівський: в СБУ проти відкриття аеропорту у Маріуполі з міркувань безпеки

Укрінформ
У Службі безпеки України виступають проти відкриття аеропорту у Маріуполі для потреб цивільної авіації з огляду на можливу потребу літаків при приземленні пролітати над територією РФ чи тимчасово окупованими районами Донбасу.

Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський у середу під час звітної прес-конференції у Краматорську за підсумками року роботи на посаді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ключове питання – це безпека. На сьогоднішній день, наскільки я знаю, у Службі безпеки виступають проти відкриття аеропорту. Мотивація наступна: захід на посадку йде з вітряної сторони і якщо вітер змінюється, то літак заходить на посадку з тієї чи іншої сторони. Вони побоюються, що коли буде вітер зі сторони Новоазовська (тимчасово окуповано територія Донеччини поблизу держкордону з РФ – ред.), то літаки мають пролетіти над "Мордором", - пояснив головні труднощі з відкриття аеропорту у Маріуполі.

Крім того, на сьогодні на території аеропорту розміщенні військові і тому потребується підготовка та оснащення місця для їх передислокації. Попередньо це питання вже узгоджено, зазначив Жебрівський.

За його словами, на відбудову аеропорту у Маріуполі, у т.ч. на навігаційне обладнання, потрібно близько 60-80 млн грн. "Я готовий такий фінансовий ресурс виділити",- заявив очільник області.

На його переконання, підготовку летовища до відкриття слід починати вже зараз – саме з відселення військових та відбудови аеропорту.

Фото -  0629.com.ua 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-