На блокпосту під Мар'їнкою спіймали шпигуна

На блокпосту під Мар'їнкою спіймали шпигуна "Беніхіла"

Укрінформ
У Донецькій області, на блокпосту в селі Славне Мар'їнського району при здійсненні диверсійно-розвідувальних заходів на лінії розмежування правоохоронці затримали 29-річного бойовика з позивним «Беніхіл».

Про це у вівторок повідомили у Мар'їнському відділенні поліції.

"На блокпосту в с. Славне Мар'їнського району правоохоронцями був затриманий бойовик з позивним «Беніхіл». Після того, як чоловіка з доказами, що підтверджують його розвідувальну діяльність, доставили до відділення поліції, він став активно співпрацювати з правоохоронцями і розповів все про свою роботу в псевдореспубліці", - сказано у повідомленні.

 У поліції відзначили, що затриманий 29-річний житель селища Луганське Мар'їнського району розповів, що у грудні 2015 року, знаходячись на окупованій території, познайомився з учасниками незаконного збройного формування. Чоловіки з позивними «Мазай» і «Гриня» запропонували йому нести службу по охороні кордонів так званої «ДНР» поблизу заводу «Каргілл» за 8 тисяч рублів, на що він погодився. В обов'язки бойовика входило здійснювати контрольно-пропускний режим автотранспорту і перевірку документів.

Потім його знайомі запропонували йому як місцевому жителю здійснювати оперативну розвідку. Пройшовши інструктаж, чоловік повинен був перетнути лінію розмежування і, знаходячись на території, підконтрольній Україні, збирати інформацію про пересування військової техніки, розташування і кількість блокпостів ЗСУ. Він перетинав блокпости і позначав важливі дані на внутрішній частині пачки цигарок. Проте при спробі чергового перетину пункту пропуску, незважаючи на конспірацію, бойовика-розвідника викрили і затримали.

За фактом протиправної діяльності відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - ч. 2 ст. 260(Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-