Кращі художники Закарпаття презентують свої полотна у Краматорську

Кращі художники Закарпаття презентують свої полотна у Краматорську

Фото
Укрінформ
Культурно-мистецька акція "Закарпатські акценти" пройде 23 червня в Художньому музеї міста Краматорськ. В рамках заходу відбудеться презентація художніх полотен кращих сучасних художників Закарпаття.

Про це повідомляється на сайті Художнього музею Краматорської міськради.

"Вже можна говорити, що культурологічну блокаду Донеччини, штучно організовану деякими одіозними діячами з минулого, знято. В область практично щодня приїжджають митці з усіх регіонів, гримлять фестивалі, відкриваються виставки, проходять концерти, творчі зустрічі. Вітаємо художників Закарпаття! Сподіваюся, і краматорські художники зможуть виставитися в Ужгороді", - прокоментувув акцію заступник голови Донецької ОДА Ігор Стокоз.

Всього на виставці буде представлено 32 роботи 20 художників класичної закарпатської школи.

Зазначається, що команда часопису “Музеї України”, за підтримки громадських організацій і Донецької ОДА вже робила виставку Василя Легкого в Маріуполі. Доброволець 92 бригади ЗСУ Юрій Нерослік презентував найбільшу у світі колекцію українського патріотичного плакату і картини в Костянтинівці. Відома художниця Ася Колос виставлялася в Краматорську. Також по області показували Самчиківський і Яворівський розпис. Велику колекцію львівських художників представили у Бахмуті, а жителі міста виставили свої роботи в Жовкві.

Під час відкриття акції планується прес-конференція, зустріч з митцями Закарпатської школи та керівниками  Донецької ОДА. В музеї очікують також на бійців АТО, слухачів школи мистецтв, людей з обмеженими потребами, культурних активістів, волонтерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-