У Ямполі відкрили меморіал пам’яті загиблих захисників України

У Ямполі відкрили меморіал пам’яті загиблих захисників України

Фото
Укрінформ
У селищі Ямпіль Лиманського району на Донеччині відбувся урочистий мітинг з нагоди другої річниці визволення населеного пункту від проросійських терористів.

У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Попов, представники міської та районної ради, військовослужбовці та просто небайдужі громадяни, повідомляє сайт Донецької ОДА

“Сьогодні ми зібрались тут з вами, щоб вшанувати пам’ять героїв, молодих хлопців, які загинули, звільняючи Лиманщину”, - звернувся до присутніх Сергій Попов.

Саме у селищі Ямпіль два роки тому точилися жорстокі бої за весь Лиманський район. І сьогодні мешканці району зібрались не просто на мітинг: на тому місці, де були найжорстокіші бої, встановлено меморіал пам’яті військовослужбовцям, які загинули 2 роки тому. Бої тоді в цьому районі тривали більше 2 тижнів, і саме 19 червня загинуло багато людей.

“На меморіалі, який ми відкриваємо сьогодні, викарбовано 11 імен захисників України, 9 з яких загинули саме 19 червня. В цей страшний день хтось втратив батька, хтось сина, хтось друга. І ніякі слова їх більше не повернуть. Але ми з вами назавжди понесемо в своїх серцях світлу пам’ять про цих хлопців”, - наголосив Попов.

Він також зазначив, що сьогодні завдання кожного громадянина України – втілити світлу мрію України визволити з окупації інші міста Донецької області.

Перед присутніми виступили і побратими та родичі загиблих бійців. Мітинг завершився відкриттям меморіалу та покладанням квітів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-