"Донеччина-UA: Перезавантаження" розкриває культурне надбання цього краю - Нищук

Укрінформ
У Києві стартувала культурно-мистецька акція "Донеччина-UA: Перезавантаження" в рамках загальноукраїнського проекту "Український Донбас". Її мета - налагодження культурного діалогу між Донбасом і рештою території України.

На цьому наголосив під час брифінгу з нагоди відкриття акції міністр культури України Євген Нищук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За три дні ми хочемо все охопити в локаціях - в Українському домі і Національному театрі імені Івана Франка. Столичний глядач і всі, хто перебуває в столиці України, мають зайти сюди і відчути Донбас, бо ця увага дасть усвідомлення самому Донбасу, що їх чують, бачать і просто поважають. Така мета нашого культурного діалогу - відкрити цей самобутній край, який дає Україні сіль - частину прадавнього нашого символу хліба-солі", - сказав Євген Нищук.

За його словами, необхідний діалог області зі столицею, з іншою частиною України, бо та прірва, яка в певний період незалежності України штучно сформувалася і спричинила вибух, що був спровокований і зрежисований російською пропагандою і Кремлем.

"Такий діалог потрібен по всій країні, а особливо в східній частині, де практично йде війна, де не просто розриваються гармати, а триває боротьба світоглядів. І саме через культуру можна зшити країну, щоб креативні, енергійні митці з Донеччини могли донести свою самобутність, свою культуру", - підкреслив Нищук.

Як зазначалося, проект започаткований Міністерством культури України з метою популяризації культурного надбання Донеччини, презентації мистецтва та підвищення іміджу Східного регіону України.

Творчі колективи представляють у Києві низку мистецьких заходів. Зокрема, 14 червня у Центральній виставковій залі Українського дому відкрито виставку скульптурних форм та образотворчого мистецтва художніх митців Донеччини "Сіль". У концертному залі Українського дому проходить концерт класичної музики камерного оркестру "Ренесанс" з Маріуполя, а також викладачів, студентів та випускників Артемівського і Маріупольського музичних училищ. 15 червня о 19:00 Донецький академічний обласний драматичний театр з Маріуполя представить театральну виставу "Слава Героям!". Вистава відбудеться у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. 16 червня о 19.00 у концертній залі Українського дому відбудеться гала-концерт колективів художньої самодіяльності міст Донецької області.

Виставка триватиме до 16 червня. Вхід на заходи - вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-