На вихідних центр Краматорська перетвориться на

На вихідних центр Краматорська перетвориться на "Дике поле"

Укрінформ
10-12 червня в Краматорську на площі Миру вперше відбудеться історичний фестиваль "Дике поле. Шлях до Європи". На заході виступатимуть понад дванадцять музичних гуртів та виконавців, а сам захід створить атмосферу трьох історичних епох: "княжа доба", "козацька доба" та наші дні.

Про це повідомило управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації, яке й виступило організатором заходу.

"Для кожного періоду реконструктори встановлять локації та влаштують перфоманси, які презентуватимуть життя українців  та європейців у ІХ – ХІІІ ст., козацькі традиції, а військовики та волонтери ініціюватимуть дискусію про сьогодення Сходу. В рамках  "фестивалю працюватиме освітній "Степовий університет", присвячений культурним проблемам та історичним темам", - йдеться у повідомленні.

В програмі фестивалю виступи гуртів та виконавців: Анжеліка Рудницька, Оксана Білозір, Борис Севастьянов, гурти "Врода", "Жадан і собаки", "ТаРута", "Урбаністан", "Село і люди", "Папа Карло", "Гуляй город".

Протягом фестивалю діятиме дитяча галявина, де батьки зможуть залишити на деякий час дітей.

Серед цілей фестивалю: популяризація традиційної культурної спадщини; розвінчання міфів російської та радянської історіографії щодо "ролі" Російської імперії та СРСР в історії Донеччини; створення позитивного іміджу Донеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-